Els drets dels Infants, a estudi

El dia 20 de Novembre se celebra el Dia Internacional de la Infància i, aquest any, a més celebrem el 30è Aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants.

Com sabeu molt bé, en la darrera edició del Premi Pilarín Bayés vam rebre gairebé 750 contes dedicats a aquesta temàtica. I com cada any, a partir de la visió dels més de 6.500 nens i nenes que van participar del Premi, Ana Maria Novella*, ha elaborat l’estudi  Endinsem-nos en els drets dels infants, avancem junts. Anàlisi de contes sobre els drets dels infants escrits per nens i nenes per al Premi Pilarín Bayés 2019.

El text, recull el clam expressat per nens i nens de tot Catalunya, i ofereix a mestres i famílies idees per seguir avançant plegats en la defensa i promoció dels Drets dels Infants. Hem dissenyat un resum amb les principals conclusions de l’estudi que us convidem a compartir.

Així mateix, podreu llegir i  descarregar i compatir l’estudi complert, així com la resta d’estudis realitzats des de l’any 2012, en aquest mateix web a l’apartat Estudi de Valors.

 

*Ana Maria Novella Cámara (Esplugues  de Llobregat, 1970) és professora del Departament de Teoria i Història de l’Educació a la Facultat d’Educació i pertany al Grup de Recerca en Educació Moral de la Universitat de Barcelona. A més és autora de llibres i articles sobre participació infantil i construcció de ciutadania.