Presentació a Vic de l’estudi “Les solidaritats amb ulls d’infant”

El passat 5 d’octubre vam presentar a Vic l’estudi “Les solidaritats amb ulls d’infant”, que analitza els valors expressats pels nens i nenes al voltant de la solidaritat. L’estudi, elaborat per Jordi Collet, és fruit de l’anàlisi dels més de 1.000 contes rebuts en el marc del Premi Pilarín. El llibre ofereix també reflexions i pistes educatives sobre com educar millor en aquest àmbit.

A l’acte vam comptar també amb la Vinyet, la Mariona i el Josep, tres nens de l’escola FEDAC-Vic Pare Coll, que ens van explicar com van elaborar el seu conte el curs passat, així com algunes experiències solidàries que fan cada any a l’escola. Igualment, vam comptar amb la col·laboració de l’Anna, una nena de 6è de la mateixa escola, que va ser l’encarregada de presentar l’acte.

Collet va destacar que no podem parlar només d’un únic model de solidaritat, i va destacar que les solidaritats infantils reprodueixen encerts i errors de la visió adulta. El risc de veure la solidaritat com quelcom unidireccional on l’altre és sempre el qui té la necessitat, fa que sovint perdem de vista la premisa que vivim en una societat interdependent, on tots i totes necessitem els uns dels altres.

L’estudi ens permet conèixer, cada any, quines són les vivències i valors dels nens i nenes al voltant de la temàtica treballada. Esperem que el gaudiu tant com nosaltres!

PPB_Estudi_2016_solidaritat_coberta_ombra.jpg