L’estudi “Escoltem els nens” analitza els principals valors associats als avis

L’estudi “Valors que aporten els avis i àvies” forma part de la col·lecció “Escoltem els nens” que publiquem des de fa quatre anys en el marc del Premi Pilarín Bayés de contes escrites per nens i nenes.
Es tracta d’un treball d’anàlisi fruit de tot allò que els nens i nenes de Catalunya ens han dit sobre els avis i àvies a través dels 2.716 contes que han escrit.
En ell hi trobareu els temes més recurrents que hi apareixen i els principals valors que se’n desprenen, reforçats per frases extretes dels propis contes. Els elements positius estan vinculats sobretot a aspectes relacionals, sobretot al valor de cuidar. I en aquest cuidar s’associen valors com el compromís, la positivitat, el compartir, la transmissió, el ser referents.. En menor mesura, apareixen també a l’estudi aspectes més negatius de ser avi i àvia, relacionats amb el cicle vital de la vellesa, com és la malaltia, la fragilitat i la vulnerabilitat de les persones grans, i en especial l’impacte de malalties com l´Alzheimer.
L’estudi ha estat realitzat per la mestra i escriptora Victòria Cardona i el grup d’Investigació en Infermeria, Educació i Societat del Campus Docent de Sant Joan de Déu.