Els drets dels infants, nova convocatòria del premi 2018-2019

L’any 2019 se celebraran trenta anys de la Convenció sobre els drets dels infants adoptada per l’Assemblea General de les Nacions Unides. Per això aquest curs 2018-19 us proposem que treballeu al voltant de la temàtica dels drets dels infants: Quins drets teniu els infants? I quins deures? Els coneixeu?

Us proposem que treballeu alguns dels drets en concret, n’hi ha més de trenta! Què vol dir que els infants teniu dret a una identitat? a rebre una educació? a jugar? a no ser maltractats? Us pot semblar evident, però sapigueu que al món hi ha molt infants que no gaudeixen d’aquests drets, perquè treballen des de petits, perquè són discriminats i maltractats… Però sabíeu també que els infants teniu dret a opinar, a participar i a ser escoltats en les decisions que us afecten?

Proposeu idees per defensar i tenir presents aquests drets o quins us semblen més importants… Reclameu el vostre paper en la societat en què viviu!

Per exemple:

  • El dret a la igualtat d’oportunitats de nois i noies dins la família, l’escola, el lleure, l’esport…: Us sentiu tractats iguals els nois i les noies?
  • Els infants tenen dret a expressar-se lliurement en tots els àmbits i a ser escoltats: se us escolta a casa? a l’escola? a les ciutats i pobles on viviu?
  • Hi ha infants discriminats, humiliats o rebutjats per la seva condició social, la seva raça o religió, la seva llengua o les seves opinions: heu observat mai que es discriminés algun company per ser diferent?

Amb aquesta proposta, us convidem a reflexionar, debatre i construir un conte que expliqui que els infants sou ciutadans amb drets que tothom hauria de respectar.

Feu escoltar la vostra veu en el vostre nom i el dels infants de tot el món!