La 15a edició del Premi Pilarín Bayés als mitjans

La quinzena edició del Premi Pilarín Bayés, ha tingut un gran ressò en el mitjans de comunicació. Us convidem a fer un cop d’ull a les principals aparicions en premsa escrita, ràdio i televisió on s’informa de l’edició d’enguany.

Els més matiners van ser els responsables del Matí de Ràdio 4, a Radio Nacional que, a més de fer lectures d’alguns dels contes i vídeos guanyadors van oferir una entranyable entrevista a Pilarín Bayés.  La il·lustradora es va mostrar molt contenta de la continuïtat del premi al llarg dels darrers quinze anys i de les bones idees per canviar el món que han proposat els participants. També va prendre part de l’entrevista Mònica Estruch, directora de l’editorial Mediterrània, i Susi Monedero, mestra de l’Escola Bac de Roda de Barcelona que ja fa vuit anys que participa del premi i que, en aquesta edició, ha resultat guanyadora per segona vegada, amb el conte “Ponts de colors”. Aquí teniu el link de l’entrevista, que podeu escoltar a partir del minut 28:30.

També a Radio Nacional, al programa Viñetas y Bocadillos de Radio 5, va oferir un reportatge sobre els Premis amb la participació de Pilarín Bayés, que posava en valor el llibre en paper davant l’allau de les noves tecnologies entre els infants i com iniciatives com aquesta ajuden a fer-lo perdurar i fomentar la creativitat dels infants. Un post molt interessant que val la pena escoltar.

A Ràdio Banyoles es van fer ressò del premi rebut pels alumnes de primer de primària de l’escola La Draga de la mateixa població. En aquest cas, la mestra dels alumnes guanyadors, Àngeles Salvador, va valorar molt positivament l’experiència que ha suposat pels nens i nenes la creació del relat coral “En Biel i la màquina”, una màquina que converteix les paraulotes en paraules boniques i sobretot haver estat distingits amb el premi. Podeu escoltar i llegir l’entrevista aquí.

Un altre exemple de les notícies aparegudes, ha estat la publicada pel diari Del Camp en l’edició del Baix Penedés, en motiu del premi atorgat als alumnes de tercer de primària de l’Escola Els Secallets de Coma-ruga (el Vendrell), amb els seu conte “El club de les abraçades”. Podeu llegir la notícia complerta en aquest enllaç.

També els responsables de l‘Informatiu de Televisió de Badalona van voler fer una entrevista a Andrea Marín guanyadora del premi pel conte “Tot és gratuït si veritablement ho necessites” i alumna de l’escola Arrels Esperança de Badalona. Podeu conèixer i escoltar l’entrevista a la jove autora aquí.

Un dels reportatges més emotius va ser l’aparegut al diari La Vanguardia. La periodista Núria Escur (a la foto) va aprofitar la quinzena edició del premi per reunir -se amb les autores del conte “Entre reixes” que visibilitza la situació dels camps de refugiats. Les tres guanyadores i alumnes de l’escola Inmaculada Concepció de Barcelona van compartir l’experiència de ser entrevistades amb Pilarín Bayés i el guanyador del premi fa sis anys Eloi Pasqual. Podeu llegir la notícia a l‘edició impresa del diari.

I no podia faltar a l’acte de lliurament la presència dels reporters de l’InfoK del Club Súper 3 que van seguir les seves companyes Irene Blay i Núria Vilanova, reporteres del programa que, en aquesta ocasió van ser les presentadores de l’acte. Els protagonistes però en aquest reportatge, i com no podia ser d’altra manera, van ser els nens i nenes guanyadors. No us perdeu el divertit reportatge que podeu visualitzar a partir del minut 8 en el següent enllaç.