el premi >

Temàtica 2020 – 2021

La temàtica proposada per aquest curs 2020-21 és el Confinament. Aquest any hem viscut una experiència única. Amb l’escola tancada, els carrers buits i tothom confinat a casa, els nens i les nenes d’arreu han vist passar la vida a través de la finestra. Tres mesos que han capgirat el món i que, si bé molts han patit històries tristíssimes, també ha estat l’oportunitat per conviure amb la família, redescobrir els nostres barris i donar un respir a la natura. Veïns i veïnes que s’han ajudat, famílies i amics que s’han enyorat, boscos, mars i cels que s’han recuperat. Històries viscudes i compartides a través dels balcons o per videoconferència que, de ben segur, ens han transformat.

Una experiència compartida pert tots i totes, però viscuda de manera ben diferent a cada llar, a cada poble, a cada ciutat… Vivències úniques que han transformat les persones i el món. Volem conèixer com ha estat el confinament dels infants d’arreu!

Algunes idees abans d’escriure el conte…

  • Cada llar és un món. I el confinament n’ha estat la prova. Analitzeu les diferències de com ha viscut cada familia i cada casa aquesta experiencia. Un munt de situacions i emocions viscudes que de ben segur podreu rescatar i fer una gran història.
  • La finestra indiscreta. Els infants recordaran anècdotes del petit món que els ha envoltat estant a casa. Històries de bon veïnatge, retalls del carrer, del barri, de l’entorn i la realitat que es pot veure just al davant de casa us poden servir d’inspiració per escriure un gran conte.
  • Històries que travessen la pantalla i el cor. Les notícies de la televisió, d’internet o les videconferències ens han portat a casa històries emocionants sobre la solidaritat, l’esforç o l’empatia. Feu un recull de com l’experiència ha transformat el món i inventeu el conte que us agradaria explicar sobre els valors del confinament.

Deixeu volar la imaginació i relateu-nos de maneres ben diferents aquesta experiència.

I recordeu… que l’originalitat de temàtiques fa molt més ric el Premi!