el premi >

Temàtica 2018 – 2019

La temàtica proposada per aquest curs 2018-19 és Els drets dels infants.

L’any 2019 se celebraran trenta anys de la Convenció sobre els drets dels infants adoptada per l’Assemblea general de les Nacions Unides. Per això us proposem aquesta temàtica dels drets dels infants: Quins drets teniu els infants? I quins deures? Els coneixeu?

Us proposem que treballeu alguns dels drets en concret, n’hi ha més de trenta! Què vol dir que els infants teniu dret a una identitat? a rebre una educació? a jugar? a no ser maltractats? Us pot semblar evident, però sapigueu que al món hi ha molt infants que no gaudeixen d’aquests drets, perquè treballen des de petits, perquè són discriminats i maltractats… Però sabíeu també que els infants teniu dret a opinar a participar i a ser escoltats en les decisions que us afecten?

Proposeu idees per defensar i tenir presents aquests drets o de quins us semblen més importants… Reclameu el vostre paper en la societat en la que viviu!

Per exemple:

  • El dret a la igualtat d’oportunitats de nois i noies dins la família, l’escola, el lleure, l’esport…: Us sentiu tractats iguals els nois i les noies?
  • Els infants tenen dret a expressar-se lliurement en tots els àmbits i a ser escoltats: se us escolta a casa? a l’escola? a les ciutats i pobles on viviu?
  • Hi ha infants discriminats, humiliats o rebutjats per la seva condició social, la seva raça o religió, la seva llengua o les seves opinions: heu observat mai que es discriminés algun company per ser diferent?

 

Amb aquesta proposta, us convidem a reflexionar, debatre i construir un conte que expliqui que els infants sou ciutadans amb drets que tothom hauria de respectar.

Feu escoltar la vostra veu en el vostre nom i el dels infants de tot el món!