el premi >

Temàtica 2019 – 2020

La temàtica proposada per aquest curs 2019-20 és la Diversitat. Us proposem que treballeu aquest valor universal: com les diferències, siguin del tipus que siguin, ens enriqueixen i construeixen una societat millor si aprenem a respectar-nos els uns als altres.

Com podeu treballar el tema a l’aula:

Feu que l’alumnat es fixi en la classe i l’escola… Que observin si tenen una amiga valenta, un nen que canta molt bé, una companya que sempre riu i un que és més aviat poc xerraire. Com són les famílies de la classe? Potser hi ha nens o nenes que els agrada l’esport, altres que prefereixen fer construccions i els que es passen l’estona llegint. Hi ha alumnes que porten ulleres? Algun company o companya va en cadira de rodes? Proveu de descobrir les diferències entre els bessons del vostre curs… tot i que semblin pràcticament iguals!

Observeu la diversitat al vostre entorn. De les persones del barri, la ciutat o el poble on viviu. Pregunteu-vos: On han nascut? I vosaltres? De quin color són els vostres ulls, el vostre cabell o la vostra pell si la compareu amb la dels vostres veïns i veïnes?

Viatgeu una mica més lluny i imagineu com són els habitants d’altres països. Sabríeu dir quants idiomes es parlen al món? On i com viuen les persones d’altres racons del planeta? Com es saluden o es fan un petó? Quines festes celebren a l’altra punta del món? Sabeu que hi ha persones que no poden o no volen menjar certs aliments ja sigui per creences, principis o per qüestions de salut?

Us garantim que tanta diversitat us resultarà ben inspiradora. Deixeu doncs volar la imaginació de l’alumnat i…

Que els infants siguin la veu de la diversitat!!