racó del professorat >

Per tal de facilitar-vos el treball a l’aula sobre la temàtica d’aquest any i que l’experiència d’escriure el conte sigui també un pretext per endinsar-nos plegats en la idea de canviar el món , us presentem una sèrie de recursos que hem seleccionat per vosaltres, tot esperant que us siguin d’utilitat.

Creativitat en l'educació, educació en la creativitat

Claus per fer de la creativitat un hàbit. Pares, educadors i professionals implicats amb la infància som els responsables d’afavorir el seu creixement saludable. Els nens creatius del present seran adults innovadors amb millor capacitat d’adaptació a les exigències de la societat. Aquest quadern està dedicat a tots ells perquè són la llavor d’un futur millor.

Xarxa telemàtica Educatica de Catalunya. Creativitat.

Us oferim tot un seguit de materials de suport per treballar la creativitat.

Convertir l'aprenentage en una aventura

Mitjançant aquest primer programa, els nens i nenes acaben interioritzant una nova manera d’enfrontar-se als reptes que els depara el dia a dia, ja sigui dins l’àmbit acadèmic com el personal.

20 idees per treballar la creativitat

 

El material exposat en aquest bloc de Joel Artigas té l’objectiu d’oferir recursos, eines, estratègies d’aprenentatge, …, a fi que totes aquelles persones relacionades o interessades en l’àmbit educatiu se’n puguin beneficiar.

EDUCATIO. Ensenyar a pensar de forma creativa

La creativitat és avui un requisit indispensable per viure en una realitat canviant.

Conèixer i tenir confiança en el propi enginy és una de les eines que ha de permetre els nens i nenes i els i les joves mantenir una actitud positiva front els diferents imprevistos davant els qual s’enfronten a la vida.

Creativitat i entusiasme. Emprenedoria.

Llibres i materials per treballar l’emprenedoria, la creativitat, els valors per l’acció

Educar per innovar. La creativitat a l'aula.

L’institut de neurociència cognitiva aplicada a l’aprenentatge ens presenta un estudi que identifica quatre estretègies pedagògiques que promouen la imaginació i la creativitat en nens i nenes de 5-8 anys d’edat.

Creativitat a l'aula. Com generar idees.

Hem de potenciar la creativitat dels joves. Si no es treballa, la rutina s’instaura en la seva manera de pensar. S’acostumen a un raonament lògic (el que em va servir, pot servir-me ara una altra vegada) i deixen d’utilitzar el pensament lateral per resoldre problemes de forma diferent o generar bones idees.

Quatre mirades al món que ens ha tocat viure

Amb diferents mirades podem apreciar o avaluar el món en el que ens ha tocat viure. Seleccionem quatre mirades: una mirada social, que incideixi en consideracions econòmiques; una mirada natural, que atengui aspectes ecològics de l’entorn; una mirada cultural, centrada en l’accés als recursos educatius, i una mirada ètica, que atengui els ideals que més predominen o es manifestes.

Un món millor és possible

Un altre tipus d’educació (i de món) és possible. Això és el que creuen persones com la Cristina i el Kevin, dos joves catalans que des de fa 3 anys recorren el continent sud-americà documentant projectes que busquen canviar el món.

Conrear un món millor. Vídeo.

10 innovacions del 2016 que han fet un món millor

Al llarg d’aquest any s’han creat infinat de nous projectes, alguns dels quals marquen un punt i a part molt beneficiós per als més necessitats.

Xarxa d'escoles per a la Sostenibilitat per Catalunya

L’any 2009 neix la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC), formada per la Xarxa d’Escoles Verdes i xarxes locals que promouen programes d’educació per a la sostenibilitat adreçats als centres educatius de Catalunya. Per tant, podem definir la XESC com una xarxa de xarxes de centres educatius que desenvolupen programes d’educació per a la sostenibilitat.