racó del professorat >

Generalment, els recursos que us oferim están directament relacionats amb la temàtica proposada. En aquesta ocasió, creiem que a banda d’informacions relacionades amb la temàtica us pot ser útil que els infants facin un treball sobre les emocions viscudes durant el confinament. Us fem un recull de recursos per fer aquesta tasca a l’aula abans d’escriure els vostres contes sobre el confinament.

Consells per a famílies amb infants

Desde el Canal Salut de la Generalitat recomanen aprofitar la situació extraordinària que estem vivint arran de la pandèmia del coronavirus per ensenyar a identificar i a gestionar les emocions dels infants.

L'Agus i els monstres. Junts a casa! El dies del coronavirus

L’Agus Pianola i la Lídia Lines són uns nens ben normals, si no fos perquè són amics de deu monstres amb qui sempre passen aventures. A ells també els toca viure l’experiència de la pandèmia del coronavirus, el confinament i el desconfinament… I aviat tindran clar que cadascú s’està a casa seva, però tots anem en el mateix vaixell.

Com identificar i gestionar les emocions en temps de confinament

Psicòlogues del servei d’escolta i acompanyament de l’Ajuntament de Barcelona per a joves  recullen algunes de les emocions que poden aparèixer en aquesta situació inèdita, però temporal, i com gestionar-les.

Gestió i acompanyament emocional de la infància durant l'epidèmia

Recomanacions i recursos per a la gestió i l’acompanyament emocional de la infància i l’adolescència en espais educatius i de lleure, durant l’epidèmia de COVID-19 del Col·legi Ofical de Psicologia de Catalunya.

Vídeos per treballar les emocions

La sèrie d’activitats Esquitxa emocions amb la Bleda estan pensades per poder treballar les diferents emocions a l’aula.