racó del professorat >

Per tal de facilitar-vos el treball a l’aula sobre la temàtica d’aquest any i que l’experiència d’escriure el conte sigui també un pretext per endinsar-nos plegats en la temàtica del joc, us presentem una sèrie de recursos que hem seleccionat per vosaltres, tot esperant que us siguin d’utilitat.

El joc és un dret

Tenim assumit que els drets de la infància són coses com dret a una llar, a l’alimentació, l’educació… però l’article 31 de la Convenció dels Drets de l’Infant, adoptada per l’Assemblea de les Nacions Unides del 20 de novembre de 1989 recull també el joc com un dret bàsic en la infància. Aquí podreu consultar arguments que avalen el dret a jugar, la legislació internacional, la celebració del Dia Internacional del Joc….

Observatori del Joc Infantil

L’Observatori del Joc Infantil és un instrument que te com objectiu el seguiment, vigilància i control de l’aplicació d’un dels drets recollits a la Convenció dels Drets dels Infants, el dret a jugar.

Aquí hi podreu trobar diferents articles, estudis, notícies….relacionades amb el dret a jugar, que segur que donaran per més d’un debat a l’aula.

Marinva. Jugant la gent s’entén.

A Marinva hi podreu trobar diferents projectes utilitzant el joc com una eina que ens permet comunicar-nos. Marinva vol millorar  el funcionament de les organitzacions i la vida de les persones promovent la seva actitud lúdica mitjançant el joc.

Créixer jugant

A ‘Crecer jugando’ hi trobarem continguts que fan referència al nen i el joc, i al dret que tenen els infants a desenvolupar la seva aptitud física, intel·lectual, emocional i social gràcies a l’entreteniment i als jocs en general.

El joc com a eina educativa

Estudi d’Oriol Ripoll, especialista en jocs i professor de jocs a la Universitat Ramon Llul.

Recull de jocs multiculturals per aprendre com juguen infants de diferents llocs del planeta

Aquí hi trobareu un recull de 225 jocs tradicionals per a un món global, treball dut a terme per a Jaume Bantulà i Josep Mª Mora.

Joguina segura

Aquest web, promogut per la Cooperativa Abacus, va més enllà de la seguretat en les joguines i aporta també reflexions sobre el dret a jugar, les joguines que són adequades per a cada edat, etc.