racó del professorat >

Cada vegada comptem amb més escoles que s’animen a la introducció del joc com eina d’aprenentatge. L’experiència demostra que aquesta metodologia aporta energia i canvia l’entorn d’aprenentatge fomentant les relacions socials, tot reforçant el pensament crític, la resolució de problemes, l’empatia, la col·laboració, la creativitat i la comunicació.

Us deixem a continuació un tast d’experiències possibles, moltes de les quals segur que us seran familiars.

Revolucionar l'escola des del joc

A Debats d’educació de la Fundació Bofill podreu consultar l’experiència transformadora d’una escola de Nova York mitjançant el joc.

El poder del joc en el pati de l'escola

Article interessant de l’Imma Marín sobre com dinamitzar els patis a través de jocs sans, segurs i rellevants pels infants, amb un alt component de moviment i activitat física.

El joc, imprescindible per al creixement d'una personalitat sana

Des d’una petita escola de Mediona, Alt Penedès, faciliten la vivència del joc i la valoren moltíssim. A través de l’activitat lúdica el nen es mesura amb el món i amb els altres i va desplegant les seves capacitats pròpies.

El pati, un projecte comunitari

L’escola pública Mont-roig de Balaguer transforma el seu pati a través d’un projecte comunitari.

 

Joc de Trons: d’esclaus a reis – Experiència de gamificació

Tot i ser una experiència de secundària, creiem que us pot aportar informació visualitzar aquest vídeo; és una presentació de gamificació del temari d’història a 2n d’ESO, “Joc de Trons: d’esclaus a reis”, presentada per Natxo Maté Puig, professor de Ciències Socials a Secundària a l’INS Barres i Ones de Badalona.